Blåmandag

En av mine små gled­er i hverda­gen er te. Intet vondt ord om kaffe, ja takk begge del­er. Men det er ikke så ofte kaffe kom­mer i så fine bokser som disse to her. Og apro­pos innpakn­ing, så har det en stund nå blitt mer og mer van­lig å finne te i vakre bokser og innpakninger, gjerne til sal­gs i inter­iør­bu­tikker og andre sted­er hvor de tradis­jonelt ikke sol­gte te.

Jeg lik­er både te og vakre ting, så hvor­for ikke kom­binere de to? Vel, en grunn er at det hjelper aldri så lite med en vakker innpakn­ing når innhold­et ikke lev­er­er. De to teene du ser her er “Refresh” fra Puk­ka, og “Win­ter White Earl Grey” fra Har­ney & Sons. De rep­re­sen­ter­er dag og natt innen­for denne tren­den med vakre tebokser. 

Den til høyre har en av de vakreste innpaknin­gene jeg har sett (jeg tror fak­tisk at Puk­ka har vun­net en pris for designet), men innhold­et er tamt, kjedelig og ikke særlig imponerende. Alle Puk­ka-teene jeg har prøvd innhold­er stort sett det samme: kam­mille-te, med litt hibiskus og et par andre urter (denne inneholde dog pep­permynte, ist­e­den­for kam­mille). Helt greie, men når innhold­et kun er van­lige urter som man kan kjøpe til en langt rimeligere penge, med like god eller bedre smak (ren kamil­lete smak­er nesten bedre, og koster under halv­parten), så lev­er­er den ikke for min del.

Bok­sen til ven­stre er en helt annen his­to­rie. Dette er av av mine abso­lutte favoritt-teer! Jo flere teer jeg har drukket, jo mer blir jeg glad i rene teer — ren sort te, ren grønn te og så videre. Og hvit te er teens svar på cham­pagne. Lyseg­ul og ele­gant, og med en helt fan­tastisk smak. Så god i seg selv at det er en synd å blande den med noe annet eller tilsette andre smak­er. Win­ter White Earl grey fra H & S er et unntak, den er fan­tatisk god.
Hvor­for den har vin­ter i navnet forstår jeg ikke helt, etter­som berg­amot­tol­je (Earl Grey er navnet på teer som er tilsatt berg­amot­tol­je) heller skaper assosi­asjon­er til som­mer hos meg, men det spiller ingen rolle — den er like god hele året. Jeg har fak­tisk fun­net ut at det går an å få kjøpt refill-pos­er til noen av teene fra H&S, og det er ganske mye bedre enn å måtte kjøpe nye met­all­bokser hele tiden, også for miljøet. Noen butikker har dem, spør — ellers så selges de på H&S sin nett­side. Blå­mandager blir litt min­dre kjedelige med gult gull i tekop­pen.
blomstNoe annet som gjør en van­lig mandag litt bedre, er å finne slike skat­ter når man er ute på tur! Blåveisen er så vakker, og er et sikkert tegn på at våren er her.
For bare noen dager siden var den samme skog­bun­nen dekket av bare brunt og vis­sent løv…og vips, etter bare noen dager åpen­bar­er slike juvel­er seg!

La det være en fin påmin­nelse til ditt eget liv — det kan ha skjulte skat­ter, selv når oms­tendighetene tilsynela­tende er grå.

Juvel­er kan vokse fra det visne, og de kan skjule seg under grå masse — noen ganger må vi kan­skje bare lette litt på løvet, eller kikke litt ekstra for å få øye på juve­lene eller lyspunk­tene i vårt eget liv.

Egoet forteller oss at vi ikke kan være helt til­freds før oms­tendighetene er på plass.
Før det er sol.
Før du har mer tid til overs.
Før du har nok penger til å gjøre det du vil.
Eller før det er vår…

Det er en illusjon. Å være til­freds eller lykke­lig er en indre til­stand.
Du kan legge merke til lyspunk­tene i livet nå.

Eller beg­ynne å gro det livet du vil ha fra den brune visne massen.

Vel, på denne tiden av året er det lett å se lyspunk­tene, vi har en vakker tid i vente. Ha en fin mandag! <3

Blogglistenhits

IMG_3921 2″ width=“760” height=“586” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Taco­ca­do! Les mer IMG_2602 2″ width=“3632” height=“2917” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer IMG_9208 (1)” width=“4000” height=“2915” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“3497” height=“2822” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“3259” height=“2741” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer IMG_8187″ width=“4000” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Spiselige rubin­er Les mer IMG_7798 (1)” width=“3899” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Høstens rot­grønnsak­er med pasti­nakk- og chevredipp Les mer IMG_6405 (1)” width=“3244” height=“2640” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Min favorit­tjuice! Les mer IMG_5822 (1)” width=“2995” height=“3609” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Økol­o­gisk eller van­lig dyr­ket? Les mer IMG_5808 (2)” width=“3806” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ugress på tallerke­nen — friv­il­lig? Les mer IMG_5688 (3)” width=“3100” height=“2665” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Pico de Gal­lo (fer­sk sal­sa) og gua­camole Les mer IMG_5121″ width=“4000” height=“2984” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Sol­skinnssalat Les mer IMG_4337″ width=“3780” height=“2976” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Dekadent dessert for den ene Les mer IMG_4060″ width=“4000” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snop Les mer IMG_3095 2″ width=“3672” height=“2770” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Super­god hjem­me­laget gløgg Les mer IMG_3059″ width=“3401” height=“2990” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Der­for skal du aldri bruke kok­ende vann til te Les mer IMG_2942″ width=“3857” height=“2899” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ekte salt! Les mer

Related Posts

Jeg kunne vært en av de mange i NAV-kø

Jeg var syk i flere år. Etter mange frus­trasjon­er og forsøk på å bli frisk hadde jeg flaks, og trakk selve gul­lod­det; jeg havnet til­feldigvis hos en lege som fant ut av hva som feilte meg. I dag takker jeg ham for å ha red­det livet mitt. Det spe­sielle med […]

Hvordan jeg oppdaget at vi lever flere liv 

En dag jeg satt hjemme i min syketil­værelse i 2008, slo jeg på TV og oppdaget at pro­gram­met til Oprah Win­frey (selveste Oprah, du vet — den O’ store guden og guru­en til alle oss ‘alter­na­tive’) men­nesker :-D) net­topp hadde beg­y­nt. Denne dagen var det den amerikanske psyki­ateren […]Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *