Chia med jordbær
Dette er standard vinterfrokost her i heimen! Chiapudding med jordbær, eller chiagrøt som noen foretrekker å kalle det – kjært barn har mange navn.
Denne er super i vintermånedene når utvalget av frukt og bær ikke er like stort som om sommeren.
Jeg tar bare frosne jordbær i en bolle og heller over juice, lar det stå litt så jordbærene tiner noe. Så kjører jeg det med stavmikser til en pure, og blander inn chiafrø.
Den kan stå i kjøleskapet og tykne og gjøre seg klar, og vips så har man frokost klar til morgenen etter!
Kjempelett å ta med seg på farten om man vil det 🙂
Jeg pleier å lage den med den fruktjuicen jeg foretrekker der og da – lenge var det appelsinjuice som var slageren, men nå for tiden er det ananasjuice som er vinneren i min jordbærchia. PS: Jeg anbefaler å bruke ordentlig juice – ikke tullejuice av konsentrat.
Du trenger:
300 g frosne jordbær
3 -3,5 dl fruktjuice av appelsin, ananas, eple e.l.
6 – 8 ss chiafrø
Slik gjør du:
- Ha jordbærene i en bolle sammen med juicen, og la stå litt og tine før du kjører det til en puré med stavmikser.
- Bland inn chiafrø og rør godt (jo mer frø, jo tykkere pudding og større andel protein i forhold til frukt)
- Sett i kjøleskapet, men rør godt gjen etter 10 minutter.
- La chiapuddingen stå i kjøleskapet og tine samtidig som den tykner. Det tar kanskje et par timer før den tiner helt, avhengig av hvor lenge du har tint den i romtemperatur på forhånd.
Som tidligere nevnt er chia både mat og medisin i ett, og denne puddingen sørger for å hjelpe tarmene med å rense seg for lagret avfall og slagstoffer, og dermed hjelper den kroppen med å bli kvitt giftstoffer raskere!