Ekte mirakelsalve

For en tid siden skrev jeg om såkalte mirakel­salver her på bloggen, som Utroligsalve og Eight hour cream, som ved nærmere etter­syn vis­er seg å inneholde aller mest min­er­alol­je (Petro­la­tum) — og dermed er langt i fra utrolige eller mirakuløse. Les mer her.

I dag vil jeg dele med dere mitt favorittpro­dukt for tørre lep­per og vin­ter­hud, Decle­or Aromessence Neroli Essen­tial Night Balm. Eller Decle­or Aro­ma Night neroli, litt forkortet.

Dette er en salve, eller balm, som er kjer­nen i alle Decle­or sine pro­duk­ter — rene eteriske plante­ol­jer, både som serum, og i balmer til nat­tkrem, slik som denne.

Denne het tidligere bare “Essen­tial balm”, og det navnet syntes jeg var mer passende (navnene på Decle­or sine pro­duk­ter har blitt utrolig lange og rare de siste årene, dessverre).

Dette er en klas­sik­er som de som kjen­ner til den har hatt som et uni­ver­sal­pro­dukt i skapet til alt fra sår­salve, tørre og sprukne lep­per, tørre negle­bånd, på såre barneromper ved bleiebruk — ja, til og med på tørre hundesnuter! 😀

Nor­malt er jeg ikke så glad i såkalte uni­ver­sal­pro­duk­ter som skal brukes på flere områder, for­di det van­ligvis finnes pro­duk­ter som fun­ger­er aller best på ett spe­si­fikt område (og jeg er en hud­pleienerd og vil ha det beste). Men denne er unntaket.

For å snakke litt om det den fak­tisk er laget som først, en nat­tkrem: Aro­ma Night neroli er en nat­tkrem i Decle­or sin serie for nor­mal og fuk­t­fat­tig hud. Både denne og de andre pro­duk­tene i denne serien innehold­er der­for essen­sielle oljer som skal hjelpe huden til å pro­dusere mer fuktighet.

Essen­siell olje av neroli er det som hov­ed­sak­lig hjelper huden å pro­dusere mer fuk­tighet. Så dette er en super salve å bruke om nat­ten på vin­ter­stid for fuk­t­fat­tig hud som har blitt utsatt for kulde og tørr inneluft fra opp­varm­ing, og den påk­jen­nin­gen tem­per­atur­forskjel­lene utgjør for huden.

Og her kom­mer noe av det beste ved den: Den innehold­er også eteriske oljer av basi­likum med flere, som virk­er utrensende på huden. Det vil si at den også fun­ger­er supert hvis du har noen uren­heter eller sorte prikker!

Og så kalte jeg den for en sår­salve — og her kom­mer det som virke­lig gjør det til et alt-i-ett pro­dukt: Den innehold­er essen­siell olje av kamille med flere, som roer ned huden og virk­er betennelsesdempende.

Så denne er super å ha på lager om huden din har rea­gert på noe og er sen­si­tiv, eller om du har utført røffe hud­pleiebe­han­dlinger som pensling e.l. hvor huden må heles etterpå.

Om som­meren er den fin å bruke på sol­brent hud som nat­tkrem, og det beste av alt — du trenger ikke være redd for at den blir for fet for huden på som­mer­tid om du har en nor­mal hud­type eller bland­ing­shud — den virk­er jo også utrensende på urenheter!

Å bruke en salve kan føles litt uvant, og høres veldig klis­sete ut. Men du skal bare bruke en ertestør­relse av den, og påføre på fin­grene slik at den blir varm og smelter litt, og når du så påfør­er den på huden så vil den trekke inn og føles som en fet krem etter en stund.

Og den er trygg å bruke, siden den ikke innhold­er min­er­alol­je eller andre lumske ingre­di­enser — kun rene planteessenser i en base av has­sel­nøttsmør og avocadoolje.

For meg er dette den aller beste lep­pe­po­maden jeg vet om på vin­teren. I til­legg bruk­er jeg den som nat­tkrem hvis huden min noen ganger har blitt utsatt for en påk­jen­ning eller er sen­si­tiv, samt i de tør­reste peri­o­dene om vin­teren. Samt på sår og alt mulig annet. Jeg har også brukt denne som kuldekrem når det er på det kaldeste ute.

Denne er alt­for dyr å kjøpe i butikk. Jeg pleier å kjøpe den i en stor salongstør­relse på 100 ml på ebay (van­lige stør­relser er 15 ml og 30 ml), og så har jeg den over i flere min­dre krukker som jeg kan ta med meg overalt.

Den stør­relsen var­er i et par år hos meg, omtrent. Og for ca. 500 kr er ikke det så verst, for sår­salve for hele fam­i­lien, samt lep­pe­po­made, nat­tkrem for sen­si­tiv, uren eller fuk­t­fat­tig hud, og all­round krise- og SOS-produkt.

Jeg har også fun­net den i salongstør­relse i blant hos de norske net­tbu­tikkene Blivakker.no (fant den her) og Nordicfeel, men jeg pleier som sagt å kjøpe den på ebay hvis de ikke har.

Det letteste er å google “Decle­or Aro­ma Night Neroli”, da kom­mer de ulike net­tbu­tikkene som sel­ger den opp i søket, så du kan finne den billigste.

Og når jeg først snakker om lep­pe­pro­duk­ter som er frie for petro­la­tum, så har jeg en anbe­fal­ing til: Decle­or sin “Lip Balm Intense Nutri­tion”.

Denne er fra serien deres for tørr hud (ikke fuk­t­fat­tig), og er fetere og tykkere i kon­sis­tensen enn Aro­ma Night neroli. Denne sit­ter litt lenger på lep­pene, og beskyt­ter der­for godt mot fuk­tighet­stap fra tørr inneluft eller kulden ute.

For lep­per som allerede er såre og tørre, så er Aro­ma Night neroli aller best, etter­som den reparerer.

Jeg bruk­er ikke så mange Decle­or-pro­duk­ter, alt­så, så det er ikke for­di disse er fra det samme mer­ket at jeg anbe­faler de. Det er rett og slett for­di Decle­or er veldig gode på å lage pro­duk­ter til tørr vin­ter­hud og ‑lep­per, og disse er de beste to jeg har funnet.

Lip bal­men får man kjøpt for rett over hun­drelap­pen hvis den er på tilbud, f.eks. her hos Nordic Feel.

Verdt å revur­dere: Min­er­alol­je (Petro­la­tum) Les mer Kar­mame­ju Pro­tect body wash 02 Les mer Verdt å revur­dere: Bis­muth Oxy­chlo­ride Les mer IMG_4106″ width=“1397” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Omtale: fuk­tighetsspray fra Mario Bade­s­cu Les mer Har du tørr hud — eller er den egentlig bare dehy­dr­ert? Les mer Dusjsåpe uten SLS Les mer IMG_6180″ width=“1746” height=“2038” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Verdt å revur­dere: SLS Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *