Energien i gaver
Du gir noen en gave fordi du føler for det. Ikke lenge etter mottar du den, pliktgaven.
En gave som den andre personen gir deg kun fordi du ga noe først. Du vet det, og de vet det.
Kjenner du deg igjen i dette scenarioet?
Det som først startet som noe lystbetont fra hjertet, ble plutselig til en øvelse i skikk og bruk isteden – en plikt, istedenfor bare noe gledelig.
Vi har vel alle vært i denne situasjonen en gang. Eller kanskje har du vært den som har gitt pliktgaver til andre?
Gi gaver fra hjertet – fra lyst, ikke fra plikt!
Vi forsøker å være gode mennesker, og vi vil gjerne fremstå som bra mennesker overfor andre.
Men om vi husker på at alt består av energi, og dermed vet at vi alle dypest sett kan kjenne hva andres egentlige intensjoner er, så blir gaver gitt av plikt helt meningsløse. Vi kjenner innerst inne hva intensjonen til andre er, og om noe er gitt kun av plikt så faller egentlig hele poenget med gaven bort.
Energimessig gjør man faktisk ikke gjengjeld hvis man bare kjøper en tilfeldig ting til en person, om det ikke er noe som den personen faktisk liker og/eller trenger.
Det blir bare å late som man gir noe i gjengjeld, uten at det faktisk fungerer slik i realiteten.
Ta imot gaver med hjertet – uten å føle plikt til å gi noe tilbake.
Tør å ta i mot med glede om noen gir deg noe, uten å føle at du må gjøre gjengjeld!
Tenk bare hvordan du selv kjenner det om du ønsker å gi noe til en annen for å glede de – består gleden din i å få noe igjen? Nei, vi gir fordi vi har lyst til å gjøre noe fint for den andre personen, eller hva? (Det vil si – om poenget ditt med å gi en gave kun er at du selv skal få noe igjen, så bør du kanskje undersøke dine egne motiver og verdier litt nøyere…).
Gi deg selv lov til å kjenne gleden over å bare ta imot, la andre får lov til å glede deg! Å ta imot kan være en krevende øvelse for mange.
Men ofte er det jo slik, særlig i julen, at man liksom er forventet å kjøpe gaver til personer som man egentlig ikke kjenner smaken til så godt, som fjerne slektninger, venner eller bekjente.
Ostesettet du fikk fra en tante som bare vil ligge og støve ned hos deg, kan kanskje noen andre får ordentlig bruk for? Gi bort alt det du ikke trenger eller liker, uten skrupler.
Ikke behold noe av plikt, for å tilfredsstille andre.
Det er bedre at ting blir brukt av noen som får glede av det, enn at du beholder det kun av plikt.
Slik holder man flyt i energien, istedenfor å la ting ligge og stagnere.
Tingene vi oppbevarer i hjemmet vårt er med på å skape energien i vårt hjem og i vårt liv. Tar du vare på en masse unødvendige ting som ikke brukes, som opptar plass, og skaper kaos når du skal flytte? Dette skaper stagnert energi. Ikke oppbevar mange flere ting enn de du faktisk setter pris på og bruker. Da frigjøres energi i hele huset ditt 🙂
Å fylle opp hjemmet med ting du ikke synes er fine eller liker kun fordi tante Augusta ga deg det, handler egentlig om å støtte opp under tante Augustas mest negative sider, har du tenkt på det? Dersom tante Augusta skulle bli fornærmet fordi du ga bort noe som var ubrukelig for deg til noen andre, så er det faktisk hennes valg, men det kommer i såfall ikke fra noe godt sted i henne.
Vi har hele tiden et valg i dette livet – handler og tenker vi ut i fra kjærlighet, eller fra frykt? Å gjøre ting fordi vi frykter andres negative reaksjon behøver jeg vel ikke si hvilken kategori havner i.
Å være positiv egoist og kun beholde det du faktisk liker og bruker, er ren og dermed god energi!
Ikke kjøp noe tilfeldig til andre som du ikke vet om de ønsker seg, liker eller trenger!
De fleste av oss i dag har hjem som er overfylt med ting, hos de fleste alt for mange ting – som man ofte ikke engang har oversikt over. Det skaper som sagt stagnert energi.
Når vi beholder de gavene fra tanter eller bekjente som vi ikke bruker, så bidrar vi til å bare øke dette lageret.
I tillegg er det et miljøaspekt ved dette: ved å tillate deg å være kresen og «sær» og kun beholde ting du og din familie ønsker og trenger i hjemmet, så unngår man å fylle opp huset med en masse unødvendige ting – og man bidrar også til å minke mengden av masseprodusert «søppel» fra slaveliknende drevet fabrikker i østen som produserer tonnevis med plast og ræl.
Verden er overfylt av søppel i den grad av det begynner å bli et stort problem for både dyreliv og livet ellers på planeten – ikke bidra mer til dette!
Gi ekte saker – ikke masseprodusert søppel fra slavedriftede fabrikker med farlige stoffer, og spar dermed miljøet.
Gi ordentlige gaver til de du kjenner og ønsker å gi gaver til – noe du vet de liker, trenger eller ønsker seg.
Til de du ønsker å gi noe, men ikke kjenner så godt, så er mitt tips å gi noe som kan brukes, som for eksempel mat, kaffe, blomster eller sjokolade.
Da kan de i alle fall gi det videre til noen andre dersom de ikke har lyst på den sjokoladen selv – men den blir i alle fall spist, av noen. Slik unngår vi å bidra til berget av unødvendige ting som bare blir liggende lagret.
Hver gang vi handler, bruker vi stemmeseddelen vår. Hvilke butikker og produkter og industrier vil du stemme på at fortsetter å være levedyktige og blomstrer?
Jeg er sikker på at pliktgavene til de man egentlig ikke kjenner så godt er med på å holde hele butikkkjeder og industrier i live økonomisk, og det er jo helt unødvendig.
I gaver som i så mye annet i livet vårt er det altså slik at å følge ditt eget hjertes lyst, skaper det beste resultatet både for deg selv og for andre, er det ikke rart?
Ofte står forestillinger om plikt og likende verdier fra vår oppdragelse og mønstre langt tilbake i oss i motsetning til å følge hjertet. Vi kan unngå å følge disse nærmest instinktaktige følelsene automatisk ved å bli bevisst på dette, og dermed skape et bedre liv både for oss selv, de rundt oss og planeten vår.