Skip to content

15 Comments

 1. Inger-Lise
  25. mars 2017 @ 10:06

  Hei 🙂 er det for sent å starte nå 24.mars 2017 ? Bjørkepollen . Mvh ilo

  Reply

  • leila
   25. mars 2017 @ 12:36

   Hei ilo,
   hvis du ser svaret jeg ga til Kjell og GS under her, og sjekker pollenkalenderen slik forklart der, så ser du om det er et passende tidspunkt å begynne nå eller ikke ?
   Vennlig hilsen Leila

   Reply

 2. Kjell Kasin
  4. februar 2017 @ 18:31

  Hei
  når trenger en å starte når det gjelder gresspollen og skal kuren være bare på 30 dager.

  Kjell

  Reply

  • leila
   4. februar 2017 @ 18:37

   Hei Kjell,

   jeg har ikke selv erfaring med en slik kur som dette mot akkurat gresspollen. Men som jeg svarte GS under her, så kan det nok være lurt å sjekke pollenkalenderen for de foregående år, og så starte ca. 4-5 uker før du tror at gresspollenspredningen starter. http://www.pollenvarslingen.no/Pollenkalender.aspx
   det er nok ikke noe problem om man går litt ut over akkurat 30 dager, selv begynte jeg 5 uker før noen år – det er jo vanskelig å beregne nøyaktig 4 uker før spredningen starter, og for meg gikk det jo som sagt veldig bra.
   Det som er viktig, er å slutte med én gang spredningen starter, ellers ødelegger man hele poenget med kuren!
   Lykke til! 🙂

   Reply

 3. GS
  25. januar 2017 @ 23:42

  hvilken måned burde man starte med disse pillene? Mars?

  Reply

  • leila
   26. januar 2017 @ 13:24

   Hei GS,
   jeg har vel avslørt litt i overskriften hvilken måned jeg synes det er lurt å starte 🙂
   Men hvis man vil være sikker, så kan det være smart å se når bjørkepollensesongen har startet de foregående årene, og så starte ca. 4 uker før det (eller 5 uker, for å være sikker, siden det alltid er litt usikkert akkurat når spredningen begynner hvert år). http://www.pollenvarslingen.no/Pollenkalender.aspx
   Bare slutt med én gang spredningen starter, ellers ødelegger man hele poenget med kuren! Lykke til!

   Reply

   • GS
    26. januar 2017 @ 13:49

    Takk!:)

    Reply

 4. Aud Sneve
  8. september 2016 @ 12:13

  Hei, virkelig bra blogg du har. Jeg har notert meg, tilbake i tid, at jeg skulle bestille time hos Santelmann, men ser at han har pensjonert seg. Hadde vært fint om du hadde en lignende lege å anbefale meg. Med vennlig hilsen Aud Sneve.

  Reply

  • leila
   8. september 2016 @ 13:18

   Hei Aud,
   ja det har jeg – har sendt deg en e-post! 🙂
   Hilsen Leila

   Reply

 5. Hilde Røskaft
  8. mars 2016 @ 13:14

  Hei, dette har jeg virkelig lyst til å prøve, men jeg forstår ikke doseringsplanen …. for dag 4, 5 og 6 står det 1+0+1+0 – hva betyr egentlig det ? at man skal ta 1 tablett dag 4, ingen dag 5 og 1 dag 6 ? Hadde blitt veldig glad for litt hjelp til å forstå dette 🙂

  Hilsen Hilde

  Reply

  • leila
   8. mars 2016 @ 13:23

   Hei Hilde!
   Det betyr at du skal ta samme dosering på dag 4 som på dag 5 og 6.
   Doseringen 1 + 0 + 1 + 0 = morgen + formiddag + ettermiddag + kveld
   Altså skal du på de dagene (4, 5 og 6) ta 1 tablett om morgenen, ingen tablett om formiddagen, 1 tablett om ettermiddagen, og ingen om kvelden.

   Håper dette ble noe klarere? 🙂

   Reply

   • Hilde Røskaft
    8. mars 2016 @ 13:27

    Tusen takk for raskt og oppklarende svar – da forstår jeg hele doseringsplanen, alnus er bestilt, og så er det bare å sette i gang 🙂

    hilsen Hilde

    Reply

    • leila
     8. mars 2016 @ 16:24

     Så bra! Lykke til med kuren! 🙂

     Reply

 6. Arne Gjørlihagen
  5. juni 2015 @ 11:42

  Hei. Jeg tok kur mot pollen, gras, husstøv og mugg for over 20 år siden. jeg tok 2 tabletter om morgenen, 2 midt på dagen og 2 til kvelds. De virka. Var på lokalradioen med barnelege på Lillehammer sjukehus, som det hette da. Han trodde ikke at det virka. Naturmedisineren som jeg var hos, sa at jeg ville bli sjuk for kroppen måtte rense seg. Jeg blir ikke sjuk sa jeg og det stemte.

  Hælsing Arne

  Reply

  • leila
   5. juni 2015 @ 15:28

   Hei Arne!
   Så fint at du deler din historie.

   Ja det er rart med det, når vi finner noe som fungerer, så spiller det liten rolle hvilken merkelapp det har, a la “naturmedisin”, “skolemedisin” eller annet, eller hva?

   Jeg er glad for å høre at du fant en løsning som fungerte (og at du slapp å bli syk)! 🙂

   Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *