Filmtips i påsken!

NRK leg­ger ut noen rik­tig per­ler av noen gode filmer på nett nå i påsken: https://tv.nrk.no/tema/861/paaskens-filmer

Til min store glede så jeg at to av mine favorit­tfilmer var blant dem. Den første er “De andres liv” (Das leben der anderen). En fan­tastisk god film fra 2006 under bøl­gen av supre tyske filmer som kom da (en annen av dem var “Good­bye Lenin” — også en film man virke­lig bør se, som rør­er deg for livet!).

Fil­men han­dler om den altom­fat­tende mak­ten det hem­melige poli­ti­et Stasi hadde bak jern­tep­pet under den kalde kri­gen. Han­dlin­gen er lagt til Øst-Berlin i 1984, og han­dler om hvor­dan en Stasi-off­is­er får i opp­gave å overvåke en for­fat­ter og hans ven­ninne, med de kon­sekvensene det får. Vi som bare opplevde Øst­blokken uten­fra får virke­lig oppleve og kjenne på krop­pen skjeb­nen til disse men­neskene. Fil­men skil­dr­er usen­ti­men­talt virke­ligheten bak muren, men med en varme og dybde som gjør den til en gripende må-se film. Anbe­fales!

13567

Den neste er en skikke­lig feel good-film som kan­skje mange av deres lesere har sett, men den må nevnes, for har du ikke sett den, så har du gått glipp av en av tidenes fineste, varmeste, drama­tiske og søteste fortelling på fim: “Stek­te grønne tomater” (“Fried Green Toma­toes”). Kathy Bates, finnes det en eneste film som hun ikke er god i? Og Mary Stu­art Mas­ter­son bril­jer­er som den mor­somme, frekke og hjerte­gode hov­ed­per­so­n­en “Igdie”, men alle de fire kvin­nelige hov­ed­per­son­ene er strålende karak­ter­er som man blir glad i, i denne fil­men. Også en film man må se før man dør!

Andre gode filmer som legges ut gratis nå i påsken er “The Lin­coln Lawyer”, en spen­nende thriller med Matthew McConaugh­ey, og “Der Unter­gang” — enda en bril­liant tysk film, om Hitlers siste dager i bunkersen i Berlin under kri­gen. Selv tenk­te jeg å se en pris­beløn­net film som jeg ikke har fått sett før: “Nad­er og Sidim ‑et brudd”.

film

Og der­som du ønsker å leie en film*, synes jeg “The Intern” som jeg nylig så, var en under­hold­ende og fin film, med Robert De Niro og Anne Hath­away i hov­e­drol­lene, og “The Mar­t­ian” som var en av årets store kinofilmer — og årets beste film, synes jeg, kan abso­lutt anbe­fales.

God påske!

_________________________________________________

*Ple­j­mo og Viaplay er to eksem­pler på sted­er på nett hvor man kan leie film

Via con me Les mer Glit­teret på innsi­d­en Les mer A change is gonna come Les mer Ms. Fat Booty Les mer Franske vib­ber Les mer God påske! Les mer Love on the brain Les mer IMG_1837 3″ width=“2529” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> 13 og spret­ten Les mer Pray­ing for time Les mer Jak­ten på (turkise) par­adis Les mer IMG_8123 (1)” width=“1920” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Takk for nå, Rjukan! Les mer 7 stykker å følge på Insta­gram Les mer IMG_8468 (2)” width=“2089” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Every love sto­ry Les mer IMG_8412″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Bestevenn i vin­terkulden Les mer IMG_8396″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Så var 2016 her Les mer IMG_8311 (1)” width=“1660” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> 12 år og like blid Les mer Mele kaliki­ma­ka Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *