Franske vibber

Det var fran­sk modus her i heimen i går, med fran­sk film, og en gam­mel fran­sk sang­fa­voritt som jeg fikk på hjer­nen. Muli­gens hadde jeg ube­visst plukket opp energien som lå i lufta, for jeg var nok ikke den eneste som tenk­te på Frankrike i går: store del­er av Europa og resten av ver­den gjorde nok også det mens de holdt pusten i påvente av val­gre­sul­tatet der.

Heldigvis kan vi puste let­tet ut nå. Frankrike stemte ikke på Volde­mort høyre­pop­ulis­tene. Vive La France.

San­gen jeg fikk dil­la på het­er “In a man­ner of speak­ing” av det franske ban­det Nou­velle Vague.

I fil­men “A Mighty Heart” spilles den helt mot slut­ten av fil­men. Det ver­ste har skjedd, og fil­men vis­er hvor­dan livet går videre når hov­eper­so­n­en (spilt av Angeli­na Jolie) går nedover en gate i Paris med san­gen spillende i bakgrunnen.

Det er et så fint stemn­ings­bilde fra Paris. Akku­rat slik husker jeg at noe av det fineste med hverda­gen i Paris var, å rusle i smale, og iblant brat­te, gater, med det fine lyset og den gode stemningen.

Her kan du høre hele san­gen —  en av de fineste jeg vet:

Via con me Les mer Glit­teret på innsi­d­en Les mer A change is gonna come Les mer Ms. Fat Booty Les mer God påske! Les mer Love on the brain Les mer IMG_1837 3″ width=“2529” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> 13 og spret­ten Les mer Pray­ing for time Les mer Jak­ten på (turkise) par­adis Les mer IMG_8123 (1)” width=“1920” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Takk for nå, Rjukan! Les mer 7 stykker å følge på Insta­gram Les mer Filmtips i påsken! Les mer IMG_8468 (2)” width=“2089” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Every love sto­ry Les mer IMG_8412″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Bestevenn i vin­terkulden Les mer IMG_8396″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Så var 2016 her Les mer IMG_8311 (1)” width=“1660” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> 12 år og like blid Les mer Mele kaliki­ma­ka Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *