Fuktighetsspray — et SOS-produkt i tørt inneklima

Jeg snakker ikke om sånne min­er­al­vann-sprayer som man får kjøpt på fly­plass­er og lik­nende, som Evian og andre. Disse har omtrent den samme effek­ten som om du gikk og skylte

in-flight-beauty-look-better-en-route-spray

ansik­tet ditt med vann, uten å gjøre noe mer — da ville huden bli ganske uttør­ket etterpå.

Jeg snakker om fuk­tighetssprayer som gir ordentlig fuk­tighet. Disse innehold­er bindende midler som gjør at fuk­tigheten fak­tisk trekker inn i og blir på huden.

Fuk­tighetsspray er en god hjelp for huden om man sit­ter mye ved pc-skjerm, på fly­reis­er, lange bil­tur­er og over­alt hvor det er air-con­di­tion eller varmean­legg. Om du har fuk­t­fat­tig eller tørr hud, er det ekstra vik­tig å påføre mer fuk­tighet i løpet av dagen.

10366376-1302173738-796000Kli­maet i Norge er spe­sielt utfor­drende for huden, med store tem­per­atur­foran­dringer, kulde ute om vin­teren, og veldig tørt innek­li­ma på grunn av oppvarming.

Den tørre inneluften i Norge gjør at de fleste taper fuk­tighet i huden. Selv de med nor­mal eller fet hud kan ha godt av å til­føre litt fuk­tighet i løpet av dagen, for å erstat­te noe av det tapte.

Fuk­tighetsspray er ikke en erstat­ning for dagkrem, men et til­leg­gspro­dukt. Den kan påføres når du føler behov for det, en gang i blant, eller når du kjen­ner at huden er litt stram og du har behov for litt ekstra fuk­tighet. Fly­reis­er en en enorm påk­jen­ning for huden, så påfør gjerne oftere enn du tror du har behov for. Fuk­tighetsspray kan påføres både under og over makeup.

Er du ikke så opp­tatt av “jålepro­duk­ter” eller hud­pleie? Husk at huden er krop­pens aller største organ, og den frem­ste bar­ri­eren i immun­forsvaret mot ytre trusler som bak­terier, skitt, infek­sjon­er m.m.

En sunn og velplei­et hud er mer mot­stands­dyk­tig. Ved tap av fuk­tighet har huden allerede fått redusert noe av sin motstandsdyktighet.

Hud som har for lite fuk­tighet eller fett over tid kan utvikle uren­heter. Det er for­di huden prøver å veie opp for tapet ved å pro­dusere mer talg, som kan gi urenheter.

Min favoritt som jeg bruk­er nå er Der­ma­log­i­ca AgeS­mart Antiox­i­dant Hydramist. Den innehold­er antiok­si­dan­ter, og selv om den er fra en serie som fore­byg­ger aldring så innehold­er den ikke noen aktive anti-age stof­fer, så den kan brukes både av de med nor­mal hud, såv­el som de med tørr eller fuk­t­fat­tig hud. Har du fet hud så ville jeg valg en annen enn denne. Denne finnes også i reis­es­tør­relse; det er kjekt å ha en i bilen, en i vesken eller der hvor du kan få bruk for fuk­tighetsspray. Jeg kom­mer til å teste flere fuk­tighetssprayer og omtale de her på bloggen etterhvert.

Den finnes blant annet hos Straw­ber­rynet, blivakker.no og i butikk i Norge til lat­terlig høy pris. Jeg kjøper min på ebay, det er det er det bil­lig­ste jeg har fun­net, pluss at man slip­per å betale toll og gebyr, om sel­geren synes det er gre­it (noe de aller fleste gjør).

 

Detox-hjelp fra en annen plan­et Les mer Rens av lev­eren Les mer Har du ubudne gjester i krop­pen? Les mer IMG_7754″ width=“1920” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Den ene mirakelpillen Les mer Slik avgifter (detox­er) du krop­pen din Les mer Hvor­dan kan jeg vite om mine helse­plager skyldes miljøgifter? Les mer Den skjulte helse­faren Les mer IMG_6823″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Høstop­p­da­ter­ing og nye plan­er Les mer IMG_2954 (2)” width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> På top­pen av ver­den Les mer re: Man kan fak­tisk bli helt frisk av pol­lenal­lergien! Les mer Feb­ru­ar — på tide å ta Rhino­plex nå, for å bli kvitt allergien for godt! Les mer Dette gjorde meg helt frisk — og dette var årsak­en på energi­plan Les mer IMG_2942″ width=“2560” height=“1924” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ekte salt! Les mer Mesterne om hel­hetlig helse Les mer Krys­talldeodor­ant — naturlig deodor­ant som fak­tisk funker! Les mer Hvor­dan virk­er stress på immun­forsvaret? Les mer Man kan fak­tisk bli helt frisk av pol­lenal­lergien! Les mer Hvor­for er det så mange av oss som blir aller­giske i vår tid? Les mer Jeg kunne vært en av de mange i NAV-kø Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *