Høstens rotgrønnsaker med pastinakk- og chevredipp
Det bugner av ferske rotgrønnsaker i butikkene nå om høsten. Mens været blir kaldere, og løvet faller i forberedelse til vinteren, så passer det godt å forberede kroppen med å få i seg vitamin- og næringsbomber som rotgrønnsakene. Dette er ikke helt raw food, og ikke helt kokt mat, men en kombinasjon – semi-raw food :-
Oppskriften har jeg fra bloggen Min Matglede. En utrolig lekker side med fantastiske bilder, og hun som driver den er kokk, noe som gjenspeiler seg i oppskriftene – så jeg anbefaler å sjekke den ut!
Jeg har imidlertid byttet ut Snøfrisk med fersk chevre (geitost) fra Haukeli, ettersom jeg ville ha en ost av ren geitemelk, noe Haukeli er (i motsetning til Snøfrisk).
Passer som snacks, eller som et helt måltid i seg selv. Advarsel: dette er avhengighetsskapende!
Pastinakkdipp:
4 pastinakk
Chevre naturell Haukeli
3 ss olivenolje
1 liten chili
1 liten bunt gressløk
PS: pass på å ikke forveksle pastinakk med persillerot, om du ikke er bevandret i rotgrønnsakenes verden, de to likner veldig, men smaker helt ulikt.
Skrell pastinakken, kutt i grove terninger og kok til de blir myke. Hell ut vannet og bland i smøreosten og olivenoljen. Bruk en stavmikser og bland det godt. Jeg anbefaler å ta litt og litt av pastinakken og chevre, og smak til etterhvert. Pastinakker varierer veldig i størrelsen, så smak deg til med hvor mye chevre du ønsker i dippen i forhold til pastinakk. Smak til med finhakket chili, gressløk og salt og pepper.
Rotgrønnsakene jeg har brukt er kålrot, rødbet, gulerøtter, gulbete, neper og polkaneper – de røde og hvite stripete som ser så morsomme ut, og smaker så godt. Skrell og skjær rotgrønnsakene i skiver og server sammen med chevredippen. Bon appétit!