Høstens rotgrønnsaker med pastinakk- og chevredipp

Det bugn­er av ferske rot­grønnsak­er i butikkene nå om høsten. Mens været blir kaldere, og løvet fall­er i for­bere­delse til vin­teren, så pass­er det godt å for­berede krop­pen med å få i seg vit­a­min- og nærings­bomber som rot­grønnsak­ene. Dette er ikke helt raw food, og ikke helt kokt mat, men en kom­bi­nasjon — semi-raw food :-

Opp­skriften har jeg fra bloggen Min Mat­glede. En utrolig lekker side med fan­tastiske bilder, og hun som dri­ver den er kokk, noe som gjen­speil­er seg i opp­skriftene  — så jeg anbe­faler å sjekke den ut!

Jeg har imi­dler­tid byt­tet ut Snøfrisk med fer­sk chevre (geitost) fra Hauke­li, etter­som jeg ville ha en ost av ren geit­emelk, noe Hauke­li er (i mot­set­ning til Snøfrisk).

Pass­er som snacks, eller som et helt måltid i seg selv. Advarsel: dette er avhengighetsskapende!

Pasti­nakkdipp:

4 pasti­nakk
Chevre naturell Haukeli
3 ss olivenolje
1 liten chili
1 liten bunt gressløk

PS: pass på å ikke forvek­sle pasti­nakk med per­sillerot, om du ikke er bevan­dret i rot­grønnsak­enes ver­den, de to likn­er veldig, men smak­er helt ulikt.

IMG_7849 (2)

Skrell pasti­nakken, kutt i grove terninger og kok til de blir myke. Hell ut van­net og bland i smøre­osten og olivenol­jen. Bruk en stavmikser og bland det godt. Jeg anbe­faler å ta litt og litt av pasti­nakken og chevre, og smak til etter­hvert. Pasti­nakker vari­er­er veldig i stør­relsen, så smak deg til med hvor mye chevre du ønsker i dip­pen i forhold til pasti­nakk. Smak til med fin­hakket chili, gress­løk og salt og pepper.

Rot­grønnsak­ene jeg har brukt er kål­rot, rød­bet, gulerøt­ter, gul­bete, neper og polka­neper — de røde og hvite stripete som ser så mor­somme ut, og smak­er så godt. Skrell og skjær rot­grønnsak­ene i skiv­er og serv­er sam­men med chevredip­pen. Bon appétit!

Jule­salat Les mer IMG_4831″ width=“2073” height=“1721” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Det beste jeg vet Les mer IMG_4636 3″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Stan­dard­salat Les mer IMG_3921 2″ width=“760” height=“586” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Taco­ca­do! Les mer IMG_2602 2″ width=“2560” height=“2056” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer IMG_9208 (1)” width=“2560” height=“1866” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“2560” height=“2066” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“2560” height=“2153” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer IMG_8187″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Spiselige rubin­er Les mer IMG_6405 (1)” width=“2560” height=“2083” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Min favorit­tjuice! Les mer IMG_5822 (1)” width=“2124” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Økol­o­gisk eller van­lig dyr­ket? Les mer IMG_5808 (2)” width=“2560” height=“2018” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ugress på tallerke­nen — friv­il­lig? Les mer IMG_5688 (3)” width=“2560” height=“2201” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Pico de Gal­lo (fer­sk sal­sa) og gua­camole Les mer IMG_5121″ width=“2560” height=“1910” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Sol­skinnssalat Les mer IMG_4337″ width=“2560” height=“2015” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Dekadent dessert for den ene Les mer IMG_4060″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snop Les mer IMG_3095 2″ width=“2560” height=“1931” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Super­god hjem­me­laget gløgg Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *