Skip to content

7 Comments

 1. Franziska
  14. august 2016 @ 01:37

  Hei Leila! 🙂
  For en super informativ artikkel, jeg er veldig takknemlig for at du bestemte deg for å dele dine erfaringer med andre.

  Hadde vurdert en stund å fjerne min amalgam fylling. Kan du anbefale en tannlege som kanskje er mer spesialusert på sånt enn andre?
  Hilsen 🙂
  Franziska

  Reply

  • leila
   14. august 2016 @ 23:31

   Hei Franziska 🙂

   Mitt råd er faktisk ikke å lete etter en tannlege som er spesielt flink med amalgamfjerning, men heller å fokusere på å finne en vanlig tannlege eller et tannlegesenter som virker generelt dyktige og profesjonelle i sin tannlegepraksis.

   Grunnen til at jeg sier det er at jeg selv oppsøkte en tannlege for noen år siden som jeg hadde lest at var spesielt opptatt av fjerning av amalgam og såkalt helhetlig tannbehandling – men dette viste seg å være en av de dårligste tannlegene jeg noen gang har gått til (slik at noe arbeid i en tann som kunne vært gjort enkelt med en gang måtte derfor gjøres på nytt senere hos andre, og ble mye dyrere). Selv har jeg hatt gode erfaringer med tannlegesentre, fremfor mindre tannlegepraksiser – der har jeg selv funnet de dyktigste tannlegene, samt at de har mer og proffere utstyr, samt flere eksperter eller gode tannleger tilgjengelig som samarbeider med hverandre.

   Spør tannlegen du vurderer å gå til om de bruker skikkelig beskyttelse under fjerningen av amalgam, og lytt til svaret du får (og energien i det mens det sies 😉 ) Det bør brukes avsug underveis, og kofferdam (sånn gummiduk over ansiktet ditt for å beskytte deg). Husk på at du ikke trenger å gå i diskusjon med tannlegen om det er riktig eller galt å fjerne amalgamfyllingen, det er ditt valg 😉

   Generelt når man skal velge en behandler så er mitt råd dette (enten det dreier seg om en lege, tannlege, livsveileder, akupunktør eller hva som helst):
   Bruk din intuisjon! Når du leter etter en behandler, enten på nett eller annet – se på navnet og informasjonen, og kjenn på energien du føler mens du finner denne informasjonen. Får du en god følelse, dårlig, nøytral? Når du så gjerne leser mer informasjon f.eks. på nettsiden, kjenn også da på hva magefølelsen din forteller deg. Når du tar kontakt med personen/klinikken, hvilken følelse får du da?

   Gjør dette med LETT energi – dvs., det første som kommer til deg er gjerne rett, og ikke gruble for mye på det, gå heller videre til neste behandler eller legg det fra deg en stund om du begynner å tenke for mye.
   Og husk på dette: det er aldri for sent å ombestemme seg, og velge en annen. Å velge med lett energi betyr blant annet at en nøytral følelse kan være bra. Ikke bruk for mye tid på det, ha tillit til at du vil finne en god behandler for deg – da vil du også gjøre det 🙂

   Takk for veldig hyggelige ord! 🙂 Hilsen Leila

   Reply

 2. Ellen Alstad
  25. april 2016 @ 22:23

  Tusen takk for svar.
  Hilsen Ellen

  Reply

 3. Ellen Alstad
  24. april 2016 @ 20:55

  Tusen takk for svar. Kjempefint innelegg, det er til stor hjelp for oss. Så bra at du er blitt så frisk.
  Jeg lurer på hvor du har kjøpt de Kinotakara fotplasterne. Datteren min har så lyst til å prøve det.
  Mvh Ellen

  Reply

  • leila
   24. april 2016 @ 21:29

   Bare hyggelig, og fint å høre at innlegget kan være til hjelp for dere 🙂 Jeg pleide å kjøpe Kinotakara på Japantorget i Oslo, de heter nå Obento: http://obento.no/Om_Oss.html
   Ellers ser det ut til at man får kjøpt det i denne nettbutikken også: http://k-link.mamutweb.com/Shop/List/Nettbutikk/12/1

   Ellers så har alle helsekostbutikker fotplasteret Netterumani, og det er liten forskjell fra K. Lykke til!

   Reply

 4. Ellen Alstad
  22. april 2016 @ 20:39

  Datteren min har ganske like symtomer som du beskriver og har hatt det i 8 år, og tenkte å følge det som du har gjort. Hun lurer på hvor lang tid det tok før du begynte å føle noe bedring, og hvor lang tid det tok før vekten begynte å gå nedover.

  Reply

  • leila
   23. april 2016 @ 11:50

   Hei Ellen! Jeg merket raskt bedring, men det gikk veldig gradvis, så det tok lang tid før jeg ble helt frisk. Vekten gikk ned først når jeg begynte med raw food.

   Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *