Skip to content

9 Comments

 1. Mari Levkowetz
  1. oktober 2016 @ 11:40

  Hei Leila,

  I et svar fra 14. september lister du opp forskjellige hårpleieprodukter Som er SLS-frie, deriblant Pureology. Basert på denne uttalelsen kjøpte jeg nettopp Pureology-produkter fra blivakker.no. Jeg sliter med perioral dermatitt, og bytter ut alt som muligvis kan irritere ansiktshuden min. Skuffelsen var stor da jeg mottok produktene… Pure volume sjampoen inneholder SLS.

  Ønsker derfor å gjøre deg opperksom på dette… Når man promoterer merker som f.eks. SLS-frie bør man være 100% sikker på at de er det. Normalt er jeg veldig flink til å lese innholdsfortegnelser både på mat, husholdsprodukter, hudpleie og hårpleie. Da blivakkker ikke oppga ingrediensene på nettsiden, valgte jeg å stole på din uttalelse.

  Litt lei meg fordi jeg nå må returnere forsendelsen. I siste hånd er det mitt eget ansvar å innhente alle opplysninger om produkter, men jeg vil råde deg til å redigere svaret der Pureology er nevnt…? Tenk på hvilken påvirkningskraft du har!

  Mvh
  Mari

  Reply

  • Mari Levkowetz
   1. oktober 2016 @ 12:01

   Avklaring mht innlegg fra meg ovenfor:

   Jeg har fått rede på at sodium lauryl sulfoacetate (som er en ingrediens i Pureology sjampo) IKKE er det samme som sodium lauryl sulfate. Det er for de fleste ikke allergifremmende.

   Jeg beklager dette, og frikjenner Pureology. Merket er såkalt sulfatfritt?

   Sorry, Leila!

   Reply

   • leila
    1. oktober 2016 @ 13:35

    Hei Mari,
    så bra du fant ut av det. Det er jammen ikke så lett å orientere seg i jungelen av ingredienser i alt vi bruker, man må jo nesten være kjemiker for å klare det, så det er lett å bli forvirret 🙂 Jeg vet at det er diskusjoner rundt noen av stoffene som man erstatter SLS med. Selv tar jeg det litt etter litt, og prøver meg frem med ett produkt her, erfarer mer om en ingrediens der…og så videre. Men jeg ser en tendens til at jeg ender på flere og flere helt økologiske produkter jo mer jeg tester og lærer. Nå man har en spesiell tilstand og gjerne er ekstra sensitiv slik som du, så kan det kanskje være tilrådelig å forsøke mer og mer av de helt rene, økologiske og trygge produktene? Som et eksempel på alt dette: den aller beste shampoen jeg vet om er den fra Rahua – og det er også den aller reneste av alle jeg listet opp i svaret til noen andre under her (som du henviste til)! 😀 (Dog har jeg bare prøvd den vanlige, ikke den for volum).
    Takk for kommentarene dine, ha en riktig fin helg 🙂

    Reply

    • Mari Levkowetz
     1. oktober 2016 @ 15:39

     Hei igjen Leila:)

     Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og takk for en informativ bloggside. Jeg var nok litt rask på avtrekkeren i sted, men det bunner nok litt i en økende frustrasjon over å forsøke å orientere seg i en jungel av holdbare/ikke holdbare påstander om økologiske/rene produkter.

     Normalt er jeg veldig flink til å saumfare nettet etter bredspektrede produkt- og bloggomtaler. Som eksempel kan jeg nevne at jeg nylig bestilte nye, rene hudprodukter på nettet (etter å ha lest meg opp i over en uke). Passet på å gå nøye gjennom alle ingrediensoversikter før jeg bestemte meg. Da jeg mottok produktene, stemte ingredienslisten på baksiden av emballasjen ikke overens med opplysninger gitt på nettsidene. Flere av disse såkalte organiske produktene inneholdt både mineraloljer og parabener. Innehaver av nettbutikk har heldigvis vært helt strålende i et forsøk på å rydde opp, og har vært helt åpne om hvilken informasjon (eller snarere mangel på produktinformasjonde) de er gjort kjent med fra selve produsenten.

     Jeg har tidligere gått helt over til økologiske husholdningsprodukter og allergivennlige produkter til klesvask, da jeg har en underliggende autoimmun sykdom. I tillegg har jeg eliminert gluten og melkeprodukter fra kostholdet, og har hatt en merkbar helsegevinst av det. Midt oppe i denne “oppryddingen” slår hudproblemene ut i full blomst. Tendensen har vært der tidligere, men ikke med en slik intensitet. Det er antakeligvis en miks av kroppslig reaksjon (muligvis leverdetox) på glutenavvenning samt øket følsomhet for hudpleieprodukter samt tilsetningsstoffer i mat.

     Jeg har lest mye om hårproduktene til Rahua, men for meg som har tynt/fint hår var omtalene av volumproduktene veldig blandet. Prøver først Pureology, og hvis den ikke har ønsket virkning vil jeg prøve Rahua. Det er vanskelig for meg å gi opp mine elskede Redken-produkter, men de har så vidt jeg vet kun ett produkt uten SLS og det passer ikke min hårtype.

     Har du forøvrig erfaring med rene, økologiske hudprodukter for sensitiv/irritert hud med tendenser til allergi/perioral dermatitt? Jeg vet at noen sverger til allergivennlige
     produkter fra apoteket, som Laroche Posay, mens andre anbefaler rene produkter med færrest mulig ingredienser.

     Ønsker deg en fin ettermiddag og kveld?

     Reply

     • leila
      3. oktober 2016 @ 14:35

      Hei igjen,
      jeg har dessverre ikke noen erfaring med hudprodukter til akkurat den tilstanden – eller med rene, økologiske hudprodukter til ansiktet, for den del. Jeg er ganske sær når det gjelder hudpleie, og har enda ikke funnet noen rene økologiske hudpleieprodukter som jeg synes har fungert bra på min hud. For meg har det vært andre ting enn merkelappen “økologisk” eller at noe anbefales av lege eller apotek som har avgjort om hudpleieprodukter er bra. Kanskje jeg skal skrive et blogginnlegg om dette snart…om jeg får tid 😉

      Takk for fine ord! 🙂

 2. Trine Granås
  14. september 2016 @ 23:16

  Hei 🙂 Jeg har fått påvist SLS allergi i dag. Hvilke produkter er uten SLS? Tenker først og fremst på shampoo, balsam og hårkur.
  Har du gode tips å gi meg ?

  Reply

  • leila
   14. september 2016 @ 23:38

   Hei!

   Det finnes en masse gode produkter uten SLS (eller andre skumle stoffer) etterhvert, heldigvis 🙂 De beste produktene er som regel uten SLS, etter min erfaring.
   Noen merker jeg kan nevne til hår er John Masters Organics, Pureology, Odylique, Rahua (fantastiske!) og Karmameju. Sistnevnte har de beste dusjsåpene som finnes (uten SLS såklart), som jeg har skrevet om her på bloggen.

   Ellers så finnes det nå to norske nettbutikker som har spesialisert seg på kun rene, økologiske hud- og hårprodukter uten SLS eller andre skumle stoffer, nemlig pureskin.no og skinlove.no – hos de kan man være trygg på at alt man kjøper der er rene, trygge produkter, de har gjort jobben med å undersøke for kunden!

   Og så er produktene som man kjøper på helsekostbutikkene uten SLS, så det er bare å spørre der 🙂

   Og tilfeldigvis er den aller beste hårkuren jeg noen gang har prøvd fra et merke som er helt uten SLS, den heter “Pureology Hydrate Hydra Whip” (jeg kjøpte min hos en frisør på Storo fordi den var vanskelig å finne på nett).

   PS: balsamer og hårkurer er alltid uten SLS, ettersom SLS er et såpestoff – derfor brukes det kun i shampoer og såper etc.

   Håper dette var til noe hjelp, lykke til!

   Reply

   • Trine Granås
    20. september 2016 @ 17:49

    Tusen takk ?

    Reply

 3. Alexsandra
  11. januar 2016 @ 15:53

  Hei. jeg har også blitt mer bevist på sls. jeg hadde ingen erfaring om det før, men de iste åra ble jeg kjent med en som hadde sls allergi og han nevnte dette. med de symptomene og plagene han fikk av det da og det fikk meg til å tenke. for jeg hadde mange av de plagene selv. det var helt tilfeldig at jeg valgte å erstatte sls produkter med sls frie produkter. jeg dro faktisk innom Life og spurte om en passende fuktighetskrem, og da fikk jeg med noen gratise prøve. det vare masse te og noen forskjellige kremer, den ene het noe med tea tree så jeg trodde det var te. men så leste jeg litt nøyere på den for å se hva den var godt for, og da stod det at det var en tannkrem som var fri for det meste. den heter Dr.organic Antibacterial Tea Tree Toothpaste. Så jeg prøvde den, og den smakte både godt og man følte seg frisk og fin i munnen etterpå. Og etter det har jeg slutta helt med billig tannkrem fra butikken, nå bruker jeg et kvalitetsprodukt som ikke gir problemer i munnen min. Etterhvert gikk det opp for meg at. det samme problemet kan jeg ha med håret og ellers og.. som du sier sls brukes jo i omtrent absolutt alt man bruker hver dag … så fikk jeg et tips av frisøren min, de hadde begynt å selge et nytt produkt som het ZensTherapy, så de brukte det og vaska håret mitt med og det føltes behaglig og hodebunden ble mindre irritert etter bare den lille vasken. Og håret ble mer livlig og. Så nølte ikke med å kjøpe den heller og håret mitt og hodebunden ble bare bedre og bedre. nå har jeg ingen plager igjen.

  Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *