Mango-chiapudding
Chiapudding er min absolutte favorittrett til frokost, og noe jeg har hatt dilla på lenge. Juicy mango sammen med supersunne chiafrø blir til en kombo som nesten er for god til å være sann, mat og medisin i ett!
Chiafrøene blir til en geleaktig konsistens når de løses opp i væske. Chiapudding bidrar til å rense kroppen for toksiner og giftstoffer, ved at den binder til seg slagg og rester som ligger lagret i tarmsystemet, og frakter de med seg.
Jeg traff en dame som hadde fått tips om å spise chiafrø blandet i vann, for å rense tarmene – men det er jo så mye mer lystbetont og lett å få de i seg ved å spise en pudding som denne!
Chia er en av naturens aller beste kilder til Omega 3, 2 spiseskjeer inneholder faktisk mer Omega 3 enn en laksefilet, og like mye kalsium som flere glass melk. I tillegg inneholder de mye protein, alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger, og masse antioksidanter.
Du lager bare pure av mango, rører inn chiafrø, og setter det i kjøleskapet. Perfekt som ferdig frokost til morgenen etter, lett å ta med seg, og det gir en metthetsfølelse som varer lenge!
Dette er mer en fremgangsmåte, enn en eksakt oppskrift, fordi mangoer varierer veldig i størrelse, og fordi det varierer hvor tykk man liker puddingen. Jo mer chiafrø i forhold til mengden mangopure, jo tykkere blir puddingen, og jo større andel proteiner.
Mangopudding med chiafrø:
2 mango
2-5 ss chiafrø
Fremgangsmåte:
Vask og skrell mangoene, skrap kjøttet av stenen, og kjør det til en pure i en blender/stavmikser/kjøkkenmaskin. Rør inn chiafrøene.
Sett blandingen i kjøleskapet i 10-15 minutter til den har tyknet. Det kan lønne seg å røre rundt et par ganger før den har tyknet helt.
Prøv deg gjerne frem for å se hvor mye chiafrø du liker å ha i: Ha i et par spiseskjeer chiafrø med en gang, rør rundt, og sette den til å svelle i 5-7 minutter – da ser du gjerne hvor tykk den kommer til å bli, og kan eventuelt ha i mer frø om du ønsker en tykkere pudding.
Du kan variere med et uendelig antall ulike bær og frukter, det er bare fantasien som setter grenser!
Min soleklare chiapudding-favoritt, er i sommermånedene når den pakistanske mangoen er i sesong og fåes kjøpt i innvandrebutikkene. Den fraktes moden med fly til Norge, slik at den inneholder mye mer smak og næring enn de grønnaktige mangoene man vanligvis får kjøpt på matbutikken, som har modnet under frakten.
Jeg blander 2-3 pakistanske mangoer med 10-12 bringebær, for å gi litt syrlighet og balanse til den søte mangoen, og lager en pure av det, som jeg rører inn chiafrø i. Puddingen får en herlig ferskenfarge, og er noe av det beste jeg vet både til dessert og frokost!
…om du skynder deg, rekker du kanskje å få med deg noen av de siste pakistanske mangoene og bringebærene før sesongen er over!
Supermat, indeed – og så utrolig godt!
Chiafrø fåes kjøpt på helsekosten, men aller billigst hos iherb.com, har jeg funnet ut (selv når man regner med fraktprisen).
Bon appétit!
.
Helene
26. august 2014 @ 22:22
Det så fristende ut! Takk for oppskrift:-)
Leila
27. august 2014 @ 13:26
Så hyggelig å høre 🙂 Håper du liker den!