Pina Colada-smoothie
Denne ble til da jeg forsøkte å gjenskape SmoothieXchange sin Pina Colada-smoothie hjemme, og få til den samme tykke og kremete konsistensen som de har i sine smoothier.
Da fikk jeg også anledning til å bruke litt sunnere ingredienser. De bruker blant annet juice fra konsentrat i smoothiene sine (som ikke er ekte juice, men «juice» – innkokt fruktmasse som er tørket, og senere blir tilsatt vann), og frossen yoghurt (jeg pleier å be om å få uten den sistnevnte ingrediensen, ettersom melk er slimdannende, og av flere årsaker ikke så gunstig for kroppen).
Jeg bruker ekte ananasjuice i min smoothie, både Sunniva fra Tine og Coop Obs samt Jacobs lager ekte ananasjuice, mener jeg å huske. I tillegg har jeg i økologiske kokosflak, eller revet kokos – den økologiske smaker mye bedre i min bok.
Resultatet ble en smoothie som smaker enda bedre enn originalen!
Hemmeligheten med å få til den tykke, kremete og deilige konsistensen er å bruke frosne biter av frukt.
Jeg pleier å fryse ned godt modne bananer i biter. Ananas kan man enten fryse i biter selv, eller få kjøpt i matvarebutikker med godt utvalg. Sist jeg handlet fant jeg ikke frossen ananas, men en blanding av ananas, mango og papaya, og det ble minst like godt i denne oppskriften.
For å få den glatte kremete konsistensen er det lurt å ta bananbitene ut av fryseren et par minutter før du skal lage smoothien.
Om du ikke har en proff høyhastigshetsblender (a la Vitamix, RAW e.l.) vel og merke, da kan du bare ha alt i blenderen frossent, og kjøre i vei. Men om du bruker en vanlig blender eller stavmikser er det lurt å vente til bananbitene er litt mykere enn når de kommer rett fra fryseren.
Ingredienser:
- ca. 200 g frosne bananbiter
- ca. 250 g frosne ananasbiter
- 4,5-5 dl ananasjuice
- 1-3 ss økologisk kokosflak/revet kokos
Slik gjør du:
Om du har en proff hurtigblender, hopp til pkt. 3
- Ta de frosne bananbitene ut av fryseren, og la stå og tine et par minutter
- Ha bananbitene, frossen ananas, ananajuice og kokos i en blender eller beholder til stavmikser, og la stå og godgjøre seg et minutt eller to.
- Kjør alle ingrediensene sammen helt til det blir en kremete, myk og glatt smoothie, og voila! Supergod, tykk, kremete smoothie, klar til å nytes!
…denne er så tykk at den godt kunne vært helt i en skål, kalt den «ananas-is», og spist med skje!
.