Spiselige rubiner

Granatepler er naturens små­godt. Syrlig og søtt, og så ser de ut som noe fra en Dis­ney-film.

.IMG_8166

Eller som spiselige rubin­er.

Pakket full av antik­si­dan­ter mer enn noen andre mat­var­er (10 ganger så mye som appelsin­er), og så innehold­er de folat. Granateple har også vist seg å virke beten­nelses­dem­pende.

De er fort­satt i sesong noen uker til! Sesongen starter egentlig i ukene før jul, og var­er til et stykke utpå nyåret.

Mitt tips er å gå i innvan­drerbu­tikkene for å få tak i de beste granatep­lene, der er de gjerne mest modne og søte (i van­lige mat­bu­tikker har jeg opplevd at de ikke er så søte eller helt modne, og i til­legg har kostet en tred­jedel mer).


IMG_8094 (2)

Av min tidligere afghanske nabo lærte jeg å skjære opp et granateple på beste måte. Hun plei­de å ta ut frøene fra granateplet i en bolle over kjøkken­vasken (det kan nem­lig søle endel). Hvor­dan man fjern­er frøene og skjær­er opp granateplet på den letteste måten kan du se i denne videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=5BExPRwPdAs&t=2s

I Norge er kan­skje granateple er ganske ny og uvant frukt for mange, og det finnes mange kreative tips til måter å bruke granateple på.

Etter å ha sett en av TV-reklamene hvor de hadde granateple­frø sam­men med et kylling­bryst, ryn­ket min nabo på brynene og så spør­rende på meg “Dere spis­er granateple på rare måter her?”. Det er jeg litt enig med henne i.

IMG_8187

 

Akku­rat som henne lik­er jeg best å bare spise de som de er, i en bolle.

Bon appétit!

 

IMG_3921 2″ width=“760” height=“586” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Taco­ca­do! Les mer IMG_2602 2″ width=“3632” height=“2917” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer IMG_9208 (1)” width=“4000” height=“2915” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“3497” height=“2822” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“3259” height=“2741” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer IMG_7798 (1)” width=“3899” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Høstens rot­grønnsak­er med pasti­nakk- og chevredipp Les mer IMG_6405 (1)” width=“3244” height=“2640” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Min favorit­tjuice! Les mer IMG_5822 (1)” width=“2995” height=“3609” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Økol­o­gisk eller van­lig dyr­ket? Les mer IMG_5808 (2)” width=“3806” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ugress på tallerke­nen — friv­il­lig? Les mer IMG_5688 (3)” width=“3100” height=“2665” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Pico de Gal­lo (fer­sk sal­sa) og gua­camole Les mer IMG_5121″ width=“4000” height=“2984” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Sol­skinnssalat Les mer IMG_4337″ width=“3780” height=“2976” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Dekadent dessert for den ene Les mer IMG_4060″ width=“4000” height=“3000” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snop Les mer IMG_3095 2″ width=“3672” height=“2770” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Super­god hjem­me­laget gløgg Les mer IMG_3059″ width=“3401” height=“2990” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Der­for skal du aldri bruke kok­ende vann til te Les mer IMG_2942″ width=“3857” height=“2899” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ekte salt! Les mer IMG_2835″ width=“3791” height=“2813” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Grønn juice Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *