Spiselige rubiner
Granatepler er naturens smågodt. Syrlig og søtt, og så ser de ut som noe fra en Disney-film.
.
Eller som spiselige rubiner.
Pakket full av antiksidanter mer enn noen andre matvarer (10 ganger så mye som appelsiner), og så inneholder de folat. Granateple har også vist seg å virke betennelsesdempende.
De er fortsatt i sesong noen uker til! Sesongen starter egentlig i ukene før jul, og varer til et stykke utpå nyåret.
Mitt tips er å gå i innvandrerbutikkene for å få tak i de beste granateplene, der er de gjerne mest modne og søte (i vanlige matbutikker har jeg opplevd at de ikke er så søte eller helt modne, og i tillegg har kostet en tredjedel mer).
…
Av min tidligere afghanske nabo lærte jeg å skjære opp et granateple på beste måte. Hun pleide å ta ut frøene fra granateplet i en bolle over kjøkkenvasken (det kan nemlig søle en del). Hvordan man fjerner frøene og skjærer opp granateplet på den letteste måten kan du se i denne videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=5BExPRwPdAs&t=2s
I Norge er kanskje granateple er ganske ny og uvant frukt for mange, og det finnes mange kreative tips til måter å bruke granateple på.
Etter å ha sett en av TV-reklamene hvor de hadde granateplefrø sammen med et kyllingbryst, rynket min nabo på brynene og så spørrende på meg «Dere spiser granateple på rare måter her?». Det er jeg litt enig med henne i.
Akkurat som henne liker jeg best å bare spise de som de er, i en bolle.
Bon appétit!