Spiselige rubiner

Granatepler er naturens små­godt. Syrlig og søtt, og så ser de ut som noe fra en Dis­ney-film.

.IMG_8166

Eller som spiselige rubin­er.

Pakket full av antik­si­dan­ter mer enn noen andre mat­var­er (10 ganger så mye som appelsin­er), og så innehold­er de folat. Granateple har også vist seg å virke beten­nelses­dem­pende.

De er fort­satt i sesong noen uker til! Sesongen starter egentlig i ukene før jul, og var­er til et stykke utpå nyåret.

Mitt tips er å gå i innvan­drerbu­tikkene for å få tak i de beste granatep­lene, der er de gjerne mest modne og søte (i van­lige mat­bu­tikker har jeg opplevd at de ikke er så søte eller helt modne, og i til­legg har kostet en tred­jedel mer).


IMG_8094 (2)

Av min tidligere afghanske nabo lærte jeg å skjære opp et granateple på beste måte. Hun plei­de å ta ut frøene fra granateplet i en bolle over kjøkken­vasken (det kan nem­lig søle endel). Hvor­dan man fjern­er frøene og skjær­er opp granateplet på den letteste måten kan du se i denne videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=5BExPRwPdAs&t=2s

I Norge er kan­skje granateple er ganske ny og uvant frukt for mange, og det finnes mange kreative tips til måter å bruke granateple på.

Etter å ha sett en av TV-reklamene hvor de hadde granateple­frø sam­men med et kylling­bryst, ryn­ket min nabo på brynene og så spør­rende på meg “Dere spis­er granateple på rare måter her?”. Det er jeg litt enig med henne i.

IMG_8187

 

Akku­rat som henne lik­er jeg best å bare spise de som de er, i en bolle.

Bon appétit!

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *