Standardsalat

Når alt annet slår feil, og man ikke har noen ide om hva neste måltid skal bestå av, så kan man alltid stole på klas­sik­erne. Dette er min stan­dard­salat som jeg alltid vender tilbake til.

Det må være blad­per­sille i, den er halve poenget. Du kan rive noen per­sille­blad­er og blande inn i salat­ba­landin­gen, rive/hakke noen blad­er over den fer­di­ge salat­en, eller eventuelt fin­hakke per­sillen og ha i dressingen.

Dette er så enkelt, og så godt! Det er lett å overkom­plis­ere mat­en. Men det er ingent­ing som får frem smak­en i de gode råvarene som når man bruk­er få ingre­di­enser sam­men. Og hvis du tenk­te at blad­per­sille ikke er så spen­nende, så synes du nok ikke det etter å ha spist den her sam­men med søte tomater, smak­en av den syrlige dressin­gen, en god olivenol­je, og den fete og nøt­teak­tige avo­ca­doen, med nok salt og et hint av nykver­net pepper.

Jeg har ikke alltid fan­cy tomater i ulike farg­er slik som her, og nor­malt skjær­er jeg avo­ca­doen mye mer skjødesløst og i store biter — fine skiv­er skjæres kun til ære for bloggen.

Dressin­gen lages som en klas­sisk vinai­grette, men med frisk­pres­set sitron­saft ist­e­den­for eddik (se opp­skrift under).

 

Ingre­di­enser:

Bland­ing av ulike typer babysalater, f.eks. “Babyleaf mix”*

Agurk

Avo­ca­do

Rød papri­ka, gjerne spisspaprika

Søte og gode tomater

Rødløk

Blad­per­sille

Ekte salt

Ev. nykver­net pepper

 

Fordel salat­en i tallerken­er (hakk den i min­dre blad­er om du vil), legg på skiv­er eller halvskiv­er av agurk, skjær tomater og avo­ca­do slik du lik­er og legg oppå,  og rødløk i tynne skiv­er. Ha eventuelt hakket blad­per­sille over, om du ikke har bland­et den inn i salat­en. Jeg synes også det er godt å ha litt salt på tomatene og avo­ca­doen før man har på dress­ing. Ha dress­ing over rett før server­ing, og nyt!

 

Dress­ing:

ca. 1 del frisk sitronsaft

ca. 2 del­er EV olivenol­je (ev. en bland­ing av en nøy­tral olje og olivenolje)

Så mye ekte salt du liker

(ev. fin­hakket bladpersille)

 

Husk at noen sitroner er søtere og mer modne enn andre, og noen er veldig syrlige. Smak der­for til under­veis når du lager dressin­gen. Selv synes jeg de modne sitronene gir aller best rund, rik og god smak av både syrlighet og sødme, så jeg bruk­er de i all matlaging.

Press sitro­nen i en skål, og ha i salt. Hell i litt og litt av oljen mens du rør­er med en skje eller visp. Smak om du trenger mer salt, og om det behøves mer syre, eller eventuelt mer olje. Ha eventuelt i fin­hakket blad­per­sille, og om du lik­er, litt grovkver­net pep­per. Selv lik­er jeg at den er så syrlig at den biter litt i fra seg.

 

 

Bon appétit!

_________________________________________________

 

* Består av ruc­co­la, babyspinat, red rhubarb, min­za, tat­soi og feldsalat.

 

O’ jul med din fam­i­lieglede — over­levelses­guide til å feire jul med fam­i­lien Les mer Jule­salat Les mer Synkro­nitet: Alles vil­je er den samme Les mer Re: Energien i gaver Les mer IMG_4831″ width=“2073” height=“1721” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Det beste jeg vet Les mer Detox-hjelp fra en annen plan­et Les mer Å være sen­si­tiv er det nye kule Les mer IMG_3921 2″ width=“760” height=“586” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Taco­ca­do! Les mer A change is gonna come Les mer Man­i­fes­ter­ing for de late Les mer IMG_2602 2″ width=“2560” height=“2056” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer Hode-epi­demien Les mer IMG_9208 (1)” width=“2560” height=“1866” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“2560” height=“2066” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“2560” height=“2153” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *