Supergod hjemmelaget gløgg

 

En juledrikk som er helt uten sukker, og går raskt å lage. Denne eplegløggen har vært et fast innhold i julen hos meg i flere år. Det startet da jeg måtte holde meg unna diverse mat­var­er (som blant annet sukker) i min vei til å bli frisk. Med tiden har jeg per­fek­sjon­ert opp­skriften, og nå synes jeg van­lig gløgg fra flaske smak­er kun­stig og kjemisk, og kval­mende søtt, mens denne smak­er ordentlig kry­d­der­gløgg og jul.  Denne gløggen er naturlig søt, frisk og super­god, med masse ekte var­mende kry­d­der som styrk­er kroppen.

Jeg bruk­er en søt eple­juice eller eple­most av god kvalitet. Her har jeg brukt Syd-Tyrol fra Sun­ni­va. Om du bruk­er en vanil­jes­tang av den eksklu­sive, store typen, så hold­er det med en halv. Jeg har brukt vanil­jepul­ver (av bour­bon­va­nlil­je), for­di det var det jeg hadde på lager. Om du har lyst, kan du ha i et par appelsin­skiv­er også.

Skal du ser­vere gløgg til flere men­nesker, så ville jeg ha doblet denne opp­skriften (minst) — for denne går unna!

Ingre­di­enser:                                                                                

1 l eple­juice — f.eks. sydtyrol

2 biter ekte kanel­stang, knekt i biter

2 stjernea­nis

4 tynne skiv­er frisk ingefær

1 vanlijestang/½ ts vaniljepulver

11 hele grønne kardemommekapsler

12 nel­lik­spik­er

Ev: et par appelsinskiver

Frem­gangsmåte:  

Ha et par desiliter av eple­juicen i en kjele sam­men med kry­d­derne, og varm opp til like før det når kokepunktet.

Ta kje­len av plat­en, og la det stå og trekke i 10 — 20 min­ut­ter. Rett før server­ing heller du i resten av eple­juicen, og varmer opp til det ryk­er. Ta så kje­len av plat­en, og server!

(NB: Det er vik­tig å ikke varme gløggen for mye, for­di størsteparten av søts­mak­en i eple­juicen kom­mer fra den naturlige fruk­tosen, og fruk­tose drepes ved koking).

Jeg laget denne i går for første gang i år, og da ble det virke­lig jul i stua! Kanel, inge­fær og nel­lik­duft som sprer seg i hele huset…ah! Nyt 🙂

 

.

Jule­salat Les mer Synkro­nitet: Alles vil­je er den samme Les mer IMG_4831″ width=“2073” height=“1721” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Det beste jeg vet Les mer Detox-hjelp fra en annen plan­et Les mer IMG_4636 3″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Stan­dard­salat Les mer Å være sen­si­tiv er det nye kule Les mer IMG_3921 2″ width=“760” height=“586” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Taco­ca­do! Les mer A change is gonna come Les mer Man­i­fes­ter­ing for de late Les mer IMG_2602 2″ width=“2560” height=“2056” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer Hode-epi­demien Les mer IMG_9208 (1)” width=“2560” height=“1866” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“2560” height=“2066” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“2560” height=“2153” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer IMG_8187″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Spiselige rubin­er Les mer


2 thoughts on “Supergod hjemmelaget gløgg”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *