Tacocado!
Tacoavocado? Tex mexocado? Avocado a la tex mex? Spicy Avocado? Tex mex-avocado? Raw taco? El tacocado?
Som du kan se, så slet jeg litt med å finne navn på denne retten. Det jeg ikke sliter med, er å overbevise deg om at den er god – for så fort du har smakt en bit av dette, så er du solgt.
Denne retten er fin når man er fysen på noe krydret og salt mat, kosemat slik som mexikansk mat, eller tex mex. Det er avocado fylt med en deilig salsa med krydder som spisskummen, hvitløk og chili, som gjør den til en perfekt taco-rett.
Bare at denne tacoretten er så sunn at du kan spise den på en mandag, tirsdag eller når som helst.
Porsjonen er beregnet til en person, og er du veldig sulten eller lager til to eller flere personer, så kan du doble den eller mangedoble den.
Jeg har brukt rød avlang paprika, eller spisspaprika, som er litt søtere og mildere i smaken enn vanlig paprika, og litt store cherrytomater, de som kalles Dorrito, fordi det var de beste jeg fant. Også brukte jeg rødløk. Du kan bruke det du liker best.
Spisskummen er det som heter “Cumin” på engelsk, for de som liker å kjøpe krydder i innvandrerbutikker eller liknende.
Ingredienser:
1 passe moden avocado
½-1 rød spisspaprika*
5-6 store cherrytomater*
1 stilk stangselleri*
½ løk eller rødløk
½ ts hakket hvitløk
½ ts hakket rød chili
1 knivsodd malt spisskummen
½ lime
1 ts ekte salt, eller etter smak
*Siden alle paprikaer og grønnsaker varierer i størrelse, kan det variere hvor mange du trenger å bruke av hver. Det viktige her er at det skal være like mye paprika, tomat og stangselleri, og halvparten av den mengden av hakket løk, og av avocado.
Slik gjør du:
Skyll grønnsakene, skjær bort de hvite hinnene på paprikaen, og hakk paprika, tomat og stangselleri i biter. Finhakk løken. Ha alt i en bolle. Del en avocado i 2, fjern stenen og fjern eventuelle brune flekker. Bruk en spiseskje til å ta ut den ene halvdelen av skallet sitt, og skjær den i biter som du har i bollen. Legg den andre halvdelen på en tallerken.
Finhakk hvitløk og chili (jeg liker å beholde frøene, siden de gir mye smak), og ha det i bollen. Stø over spisskummen og salt, og klem juicen av en halv lime over. Bland alt godt sammen, og legg oppi avocadoen og på tallerkenen.
Server gjerne med frisk blandet salat ved siden av.
Nyt!