Tacocado!

Tacoav­o­ca­do? Tex mex­o­ca­do? Avo­ca­do a la tex mex? Spicy Avo­ca­do? Tex mex-avo­ca­do? Raw taco? El taco­ca­do?

Som du kan se, så slet jeg litt med å finne navn på denne ret­ten. Det jeg ikke sliter med, er å over­be­vise deg om at den er god — for så fort du har smakt en bit av dette, så er du sol­gt.

Denne ret­ten er fin når man er fysen på noe kry­dret og salt mat, kose­mat slik som mexikan­sk mat, eller tex mex. Det er avo­ca­do fylt med en deilig sal­sa med kry­d­der som spis­skum­men, hvitløk og chili, som gjør den til en per­fekt taco-rett.

Bare at denne tacoret­ten er så sunn at du kan spise den på en mandag, tirs­dag eller når som helst.

Porsjo­nen er bereg­net til en per­son, og er du veldig sul­ten eller lager til to eller flere per­son­er, så kan du doble den eller mange­doble den.

Jeg har brukt rød avlang papri­ka, eller spiss­pa­pri­ka, som er litt søtere og mildere i smak­en enn van­lig papri­ka, og litt store cher­ry­to­mater, de som kalles Dor­ri­to, for­di det var de beste jeg fant. Også bruk­te jeg rødløk. Du kan bruke det du lik­er best.

Spis­skum­men er det som het­er “Cumin” på engel­sk, for de som lik­er å kjøpe kry­d­der i innvan­drerbu­tikker eller lik­nende.

Ingre­di­enser:

1 passe mod­en avo­ca­do

½‑1 rød spiss­pa­pri­ka*

5–6 store cher­ry­to­mater*

1 stilk stangsel­leri*

½ løk eller rødløk

½ ts hakket hvitløk

½ ts hakket rød chili

1 kniv­sodd malt spis­skum­men

½ lime

1 ts ekte salt, eller etter smak

*Siden alle paprikaer og grønnsak­er vari­er­er i stør­relse, kan det variere hvor mange du trenger å bruke av hver. Det vik­tige her er at det skal være like mye papri­ka, tomat og stangsel­leri, og halv­parten av den meng­den av hakket løk, og av avo­ca­do.

Slik gjør du:

Skyll grønnsak­ene, skjær bort de hvite hinnene på paprikaen, og hakk papri­ka, tomat og stangsel­leri i biter. Fin­hakk løken. Ha alt i en bolle. Del en avo­ca­do i 2, fjern ste­nen og fjern eventuelle brune flekker. Bruk en spis­eskje til å ta ut den ene halvde­len av skallet sitt, og skjær den i biter som du har i bollen. Legg den andre halvde­len på en tallerken.

Fin­hakk hvitløk og chili (jeg lik­er å beholde frøene, siden de gir mye smak), og ha det i bollen. Stø over spis­skum­men og salt, og klem juicen av en halv lime over. Bland alt godt sam­men, og legg oppi avo­ca­doen og på tallerke­nen.

Serv­er gjerne med frisk bland­et salat ved siden av.

Nyt!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *