Tacocado!

Tacoav­o­ca­do? Tex mex­o­ca­do? Avo­ca­do a la tex mex? Spicy Avo­ca­do? Tex mex-avo­ca­do? Raw taco? El taco­ca­do?

Som du kan se, så slet jeg litt med å finne navn på denne ret­ten. Det jeg ikke sliter med, er å over­be­vise deg om at den er god — for så fort du har smakt en bit av dette, så er du sol­gt.

Denne ret­ten er fin når man er fysen på noe kry­dret og salt mat, kose­mat slik som mexikan­sk mat, eller tex mex. Det er avo­ca­do fylt med en deilig sal­sa med kry­d­der som spis­skum­men, hvitløk og chili, som gjør den til en per­fekt taco-rett.

Bare at denne tacoret­ten er så sunn at du kan spise den på en mandag, tirs­dag eller når som helst.

Porsjo­nen er bereg­net til en per­son, og er du veldig sul­ten eller lager til to eller flere per­son­er, så kan du doble den eller mange­doble den.

Jeg har brukt rød avlang papri­ka, eller spiss­pa­pri­ka, som er litt søtere og mildere i smak­en enn van­lig papri­ka, og litt store cher­ry­to­mater, de som kalles Dor­ri­to, for­di det var de beste jeg fant. Også bruk­te jeg rødløk. Du kan bruke det du lik­er best.

Spis­skum­men er det som het­er “Cumin” på engel­sk, for de som lik­er å kjøpe kry­d­der i innvan­drerbu­tikker eller lik­nende.

Ingre­di­enser:

1 passe mod­en avo­ca­do

½‑1 rød spiss­pa­pri­ka*

5–6 store cher­ry­to­mater*

1 stilk stangsel­leri*

½ løk eller rødløk

½ ts hakket hvitløk

½ ts hakket rød chili

1 kniv­sodd malt spis­skum­men

½ lime

1 ts ekte salt, eller etter smak

*Siden alle paprikaer og grønnsak­er vari­er­er i stør­relse, kan det variere hvor mange du trenger å bruke av hver. Det vik­tige her er at det skal være like mye papri­ka, tomat og stangsel­leri, og halv­parten av den meng­den av hakket løk, og av avo­ca­do.

Slik gjør du:

Skyll grønnsak­ene, skjær bort de hvite hinnene på paprikaen, og hakk papri­ka, tomat og stangsel­leri i biter. Fin­hakk løken. Ha alt i en bolle. Del en avo­ca­do i 2, fjern ste­nen og fjern eventuelle brune flekker. Bruk en spis­eskje til å ta ut den ene halvde­len av skallet sitt, og skjær den i biter som du har i bollen. Legg den andre halvde­len på en tallerken.

Fin­hakk hvitløk og chili (jeg lik­er å beholde frøene, siden de gir mye smak), og ha det i bollen. Stø over spis­skum­men og salt, og klem juicen av en halv lime over. Bland alt godt sam­men, og legg oppi avo­ca­doen og på tallerke­nen.

Serv­er gjerne med frisk bland­et salat ved siden av.

Nyt!

IMG_4831″ width=“2073” height=“1721” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Det beste jeg vet Les mer IMG_4636 3″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Stan­dard­salat Les mer IMG_2602 2″ width=“2560” height=“2056” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer IMG_9208 (1)” width=“2560” height=“1866” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“2560” height=“2066” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“2560” height=“2153” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer IMG_8187″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Spiselige rubin­er Les mer IMG_7798 (1)” width=“2560” height=“1970” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Høstens rot­grønnsak­er med pasti­nakk- og chevredipp Les mer IMG_6405 (1)” width=“2560” height=“2083” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Min favorit­tjuice! Les mer IMG_5822 (1)” width=“2124” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Økol­o­gisk eller van­lig dyr­ket? Les mer IMG_5808 (2)” width=“2560” height=“2018” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Ugress på tallerke­nen — friv­il­lig? Les mer IMG_5688 (3)” width=“2560” height=“2201” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Pico de Gal­lo (fer­sk sal­sa) og gua­camole Les mer IMG_5121″ width=“2560” height=“1910” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Sol­skinnssalat Les mer IMG_4337″ width=“2560” height=“2015” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Dekadent dessert for den ene Les mer IMG_4060″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snop Les mer IMG_3095 2″ width=“2560” height=“1931” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Super­god hjem­me­laget gløgg Les mer IMG_3059″ width=“2560” height=“2251” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Der­for skal du aldri bruke kok­ende vann til te Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *