Ugress på tallerkenen — frivillig?

Jeg snakker allerede med Mestere og prek­er om den hel­bre­dende effek­ten av å løse opp i sår fra tidligere liv — det er lik­som nok hip­piefak­tor i seg selv, det hold­er. Jeg trenger ikke beg­ynne å sanke ugress ute i naturen for å spise i tillegg.

Jeg har heller aldri vært noe fan av å spise ting som ikke smak­er godt, bare for­di det er “for­nuftig”. Som alt det snakket om at vi må beg­ynne å spise mer insek­ter i fremti­den, for å tak­le ver­dens mat­man­gel, ugh. Da dør jeg heller.

Det er fint at noe kan red­de ver­den, er super­sunt eller veldig bil­lig. Er det ikke godt, så spis­er jeg det ikke.

Så hverken bjørkevin, insek­ter eller raw food “piz­za” har stått på lis­ten over ting jeg ønsker å spise friv­il­lig i nærmeste framtid. Ei heller ugress. “For­ag­ing”, eller sank­ing av ville vek­ster til mat har jo blitt så pop­ulært de siste årene, men er ikke noe for meg.

Inntil jeg lærte noe om at det er noe helt spe­sielt med å spise planter som vokser der du bor. Noe med at krop­pens ener­gi leser energien i miljøet rundt seg av å spise planter som vokser der, og at det dermed virk­er jor­dende. Og de fleste av oss trenger mer jord­ing, det er vik­tig for så mye, det har jeg jo kjent når jeg leser andres energifelt.

Også smak­te jeg på et lite løve­tannskudd, etter å ha hørt at det er de nye unge skud­dene som er best å spise. Og da måtte jeg prøve mer. Og så likn­er de jo litt på ruc­co­la? Ruc­co­la er jeg glad i.

Så jeg plukket en hel liten bunke av unge skudd av løve­tannblad­er, og tenk­te å blande de med andre typer salat i den salat­en jeg skulle ha til lun­sj. Jeg syntes jeg var fryk­telig modig som tok en hel hånd­full, for løve­tannblad­er er jo bit­tert, tenk­te jeg  — akku­rat som ruccola.

IMG_5808 (2)

Og det var godt! Fak­tisk så godt at jeg angret på at jeg ikke tok mer løve­tannblad i forhold til den andre salat­sorten. Og dagen etter mer­ket jeg at jeg hadde lyst på løve­tannblad­er igjen. Men da kut­tet jeg ut den andre salat­en, og bruk­te bare løvetannblader.

De smak­er ikke bit­tert på en slik pep­per­ak­tig måte som ruc­co­la, men på en helt annen måte. Og de smak­er fak­tisk ganske søtt!

Dagen etter skjed­de det samme igjen.… Jeg er nem­lig ikke bare sånn at jeg nek­ter å spise ting som ikke er godt, men jeg har også en ten­dens til å omfavne noe jeg lik­er godt veldig hel­h­jertet, og spise mye av det i en periode.

Så nå er løve­tan­nen ute av kulden, og inne i hip­pie-var­men hos meg.

Så jada, jeg har blitt en av de vok­sne men­neskene som friv­il­lig står med rumpa i været og plukker ugress for å spise. Endene dykker etter mat i sjøen rett ved meg med stjerten i været, jeg dykker etter ugress på ple­nen ved siden av med min stjert mot himmelen.

Nå er den beste tiden for å høste inne løve­tann, mens skud­dene er unge! Gratis, fri for sprøytemi­dler og helt “økol­o­gisk” — så lenge du ikke plukker rett ved en traf­fik­ert vei. Det kan også være gre­it å ikke plukke akku­rat langs kan­ten av sti­er hvor hun­der gjør sitt fornødne.

Det kan hende at du også blir bitt av løve­tann (hippie)-basillen?

Løve­tann er veldig rensende, først og fremst på lev­eren, men også på nyrene. Det mer­ket jeg godt, men kun på en pos­i­tiv måte. Lev­eren er et litt over­sett organ i mod­erne medisin, men et som innvirk­er på det meste — særlig i allergi­er. Så sliter du med aller­gi nå, kan det være en god hjelp for krop­pen å avgifte den litt, og dette er en mild måte å gjøre det på.

Løve­tannblad­er må være supert før en avgift­ings/detox-kur som juicekur­er eller annet.

Ifølge rolv.no har løve­tann disse egenskapene:

Urindrivende, avførende, galledrivende, lever­styrk­ende, avgif­tende, bit­ter­styrkemid­del, appetittstim­ulerende, fordøyelsesstim­ulerende, motvirk­er tar­m­gass, nærende, styrk­ende, slim­løsende, anti­revma­tisk, blodtrykkssenk­ende, febersenk­ende og sop­phem­mende. Løve­tann kan bidra til å løse opp slag­gstof­fer i binde­vevet i kroppen.”

Så smak­er den jo godt også.

PS: Jeg prøvde også bren­nesle. Den befinner seg fort­satt ute i kulden. Bare sånn til informasjon.

 

Jule­salat Les mer IMG_4831″ width=“2073” height=“1721” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Det beste jeg vet Les mer IMG_4636 3″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Stan­dard­salat Les mer IMG_3921 2″ width=“760” height=“586” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Taco­ca­do! Les mer IMG_2602 2″ width=“2560” height=“2056” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snacks à la Provence Les mer IMG_9208 (1)” width=“2560” height=“1866” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Squash­pas­ta med tomat­saus Les mer IMG_9082 (1)” width=“2560” height=“2066” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Fest­salat Les mer IMG_8510″ width=“2560” height=“2153” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Chia med jord­bær Les mer IMG_8187″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Spiselige rubin­er Les mer IMG_7798 (1)” width=“2560” height=“1970” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Høstens rot­grønnsak­er med pasti­nakk- og chevredipp Les mer IMG_6405 (1)” width=“2560” height=“2083” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Min favorit­tjuice! Les mer IMG_5822 (1)” width=“2124” height=“2560” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Økol­o­gisk eller van­lig dyr­ket? Les mer IMG_5688 (3)” width=“2560” height=“2201” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Pico de Gal­lo (fer­sk sal­sa) og gua­camole Les mer IMG_5121″ width=“2560” height=“1910” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Sol­skinnssalat Les mer IMG_4337″ width=“2560” height=“2015” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Dekadent dessert for den ene Les mer IMG_4060″ width=“2560” height=“1920” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Snop Les mer IMG_3095 2″ width=“2560” height=“1931” data-parallax=“off” class=“rev-slidebg” data-no-reti­na> Super­god hjem­me­laget gløgg Les mer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *